CroonenBuro5 ontwerpt Masterplan voor het Panamakanaal
Nieuws

CroonenBuro5 ontwerpt Masterplan voor het Panamakanaal

27 augustus 2015

CroonenBuro5 gaat in opdracht van de Autoridad Del Canal De Panama (ACP) het masterplan voor een gebiedsontwikkeling aan het Panamakanaal ontwerpen. Het gaat om de ontwikkeling van de Westelijke Oever aan de kant van de Pacifische Oceaan. De oppervlakte van het gebied is 1.200 ha. In het masterplan wordt bepaald hoe het gebied gemoderniseerd en commercieel optimaal gebruikt kan worden.

Gerelateerde pijlers:
Gerelateerde speerpunten:

ACP houdt zich namens de regering van Panama bezig met de exploitatie (grotere volumes en nieuwe grondstoffen zoals LNG, vloeibaar aardgas), het onderhoud en de modernisering van het Panamakanaal. Dit moet bijdragen aan de duurzame economische ontwikkeling van het gebied.
Het ontwerp van het Masterplan zal gemaakt worden op basis van een strategisch kader, een gebiedsanalyse en een marktonderzoek. Daarnaast wordt een raamwerk voor commerciële en industriële activiteiten opgesteld.

Op 10 augustus was de startbijeenkomst van het project. Het gehele plan moet in maart 2016 opgeleverd worden. CroonenBuro5 won de tender samen met de projectpartners Stig en Antea Group Nederland en Colombia. 

Eerder ontwierp CroonenBuro5 het Masterplan voor de grootschalige revitalisering van havengebied ’t Eilandje in Antwerpen, het Masterplan voor de Luchthaven Biersèt in Luik en het Masterplan voor een Drone Valley in Brustem.

Voor meer informatie: Mark van der Poll en Alexander Smeets

CroonenBuro5 is een internationaal adviesbureau op het gebied van Stedenbouw, Architectuur en Ruimtelijke Ordening gevestigd te Oosterhout en Maastricht.